Câte țigări poți lua în avion - ce trebuie să știi despre transportul țigărilor cu avionul

Adaugat de grigore 08.05.2024 0 Comentariu Stiri si noutati,
barbat care asteapta in aeroport
 
Transportul aerian este o formă de transport foarte populară. Cu avionul poți parcurge într-un timp scurt distanțe uriașe. Nu este de mirare că aeroporturile sunt mereu aglomerate, iar oamenii călătoresc tot mai des, mai ales că prețurile nu sunt nici ele foarte piperate. Totuși, pentru fumători, zborurile reprezintă provocări destul de importante. Asta deoarece a zbura cu țigări, în orice formă, este un lucru care trebuie făcut prin respectarea unui set strict de reguli.
 
Dacă ești fumător și vrei să călătorești cu avionul, trebuie să cunoști toate aceste reguli și să le respecți. Există foarte multe aspecte care trebuie luate în calcul și este necesar să știi dacă este permis accesul cu țigări pe avion, cu câte țigări ai voie în avion, dar și dacă ai voie cu țigara electronică în avion. În acest articol, vei putea să găsești lămuriri cu privire la aceste dileme, astfel încât să călătorești mereu în siguranță și fără teama că riști să încalci regulile.
 
Cuprins:
 
1. Câte țigări poți lua în avion - informații generale despre relația dintre zbor și țigări
2. Ai voie cu bricheta în avion? - particularități referitoare la transportul aerian al accesoriilor pentru fumat
3. Țigări în bagajul de mână - diferențe între transportul țigărilor în bagajul de mână și cel de cală
4. Ai voie cu țigări în avion? - cum se transportă corect țigara electronică cu avionul
 

1. Câte țigări poți lua în avion - informații generale despre relația dintre zbor și țigări

 
Transportul aerian a devenit parte integrantă a vieții moderne. Acesta aduce cu sine o mulțime de avantaje, însă există și reguli foarte stricte care trebuie respectate. Acestea vizează aspecte precum cu câte țigări ai voie în bagajul de mână și cu câte țigări ai voie în bagajul de cală. De altfel, relația generală dintre transportul aerian și fumat este una intens reglementată, prin restricții care să garanteze siguranța și confortul echipelor aeriene și ale pasagerilor din avioane.
 
Despre fumat în interiorul aeroportului
 
Înainte de a ajunge în avion și de a zbura cu diverse cantități de țigări sau cu accesorii pentru fumat, trebuie să știi că va trebui să petreci câteva ore pe aeroport. Într-un astfel de loc, fumatul este foarte strict reglementat. Unele aeroporturi au zone special amenajate pentru fumători, care se numesc săli sau saloane de fumat. Altele, nu dispun de astfel de zone.
 
semn zona dedicata fumatului
 
Este foarte important să te documentezi în prealabil, pentru a ști dacă îți poți satisface această plăcere, înainte de a zbura. În caz contrar, ai putea să amâni pe cât posibil intrarea în aeroport și să fumezi în afara acestuia. Totuși, asigură-te că nu riști să pierzi avionul. Dacă pe aeroport există zone speciale pentru fumat, trebuie să fii sigur că fumezi exclusiv în aceste zone.
 
Despre fumat în timpul zborului
 
În ceea ce privește zborul în sine, cele mai multe companii aeriene interzic fumatul pe toată durata cursei. Atenție! Este interzis atât fumatul țigărilor tradiționale, cât și cel al alternativelor precum vape-urile sau țigările electronice. Interdicția este valabilă în cabinele pentru pasageri, toalete și în orice alt spațiu al aeronavei. Regula este una prin care se asigură un mediu sigur pentru pasageri și echipaj.
 
Reguli generale cu privire la transportul tutunului
 
Există reguli foarte stricte care vizează transportul tutunului și al accesoriilor pentru fumat în bagajele de mână sau cele de cală. În principiu, pasagerilor le este permis să transporte o cantitate limitată de tutun sau țigări electronice în bagajul de mână. Trebuie ca ei să respecte, totuși, limitele stabilite de autorități și de companiile aeriene, dar și regulile privind echipamentele electronice.
 
În continuare, vei putea afla mai multe despre limitele impuse prin lege cu privire la transportul de produse cu tutun în avion. Ca regulă de bază, însă, este foarte important să te interesezi de politica specifică a companiei aeriene care te ajută să călătorești. Asta pentru că, deși există norme legale valabile la nivel de țară sau continent, unele companii au propriile reglementări.
 
Ce se întâmplă cu accesoriile pentru fumat
 
În ceea ce privește accesoriile pentru fumat, cum ar fi chibriturile sau brichetele, acestea sunt în general permise în bagajele de mână. Așadar, ai voie cu țigări în bagajul de mână și chiar cu brichetă. În schimb, accesoriile pentru aprins țigările nu sunt permise în bagajele de cală, pentru că pot cauza incendii. În unele situații, ai putea fi obligat de către personalul de securitate să scoți accesoriile pentru fumat la control.
 
Pentru a evita orice formă de neplăcere sau întârzierile la aeroport, este recomandat să verifici politica companiei de zbor și să respecți cu strictețe regulile. În continuare, poți afla mai multe despre transportul accesoriilor pentru fumat, cu câte pachete de țigări ai voie în bagajul de mână și care sunt regulile referitoare la transportul pe avion al țigărilor electronice.
 

2. Ai voie cu bricheta în avion? - particularități referitoare la transportul aerian al accesoriilor pentru fumat

 
Călătoriile cu avionul sunt însoțite deseori de întrebări cu privire la obiceiurile și obiectele permise și interzise. Dintre toate, printre cele mai discutate sunt regulile privitoare la accesoriile pentru fumat. Principala vizată este bricheta, însă sunt și întrebări referitoare la bonguri, pipe sau tuburi pentru țigări.
 
Brichetele
 
Când vine vorba despre brichete, majoritatea companiilor aeriene permit pasagerilor să transporte brichete cu gaz butan în bagajele de mână. Acestea sunt interzise, însă, în bagajele de cală pentru că pot provoca incendii sau explozii. Este important de menționat că există, totuși, restricții și în cazul transportului brichetelor în bagajul de mână. Acestea vizează numărul brichetelor. Sunt permise, în general, doar una sau două brichete per pasager.
 
Tuburile pentru țigări
 
Regulile, în cazul unor tuburi pentru țigări, pot varia în funcție de țară și de companiile aeriene. Tuburile pentru țigări goale sunt permise, de cele mai multe ori, atât în bagajul de cală, cât și în cel de mână. Cu toate acestea, ar putea exista limite referitoare la cantitatea de tuburi pentru țigări, astfel că este bine să verifici politica firmei aeriene cu care vei zbura.
 
interiorul unui avion gata de zbor dotat cu ecrane
 
Pipele și bongurile
 
Dacă ești interesat să zbori cu pipe sau bonguri, ai putea să te confrunți cu întrebări mai multe și mai complexe. În general, companiile aeriene permit transportul acestora în bagajele de mână și de cală. Ceea ce trebuie să faci este să te asiguri că accesoriile sunt curate și nu conțin niciun fel de reziduu de substanță interzisă.
 
Trebuie subliniat că regulile și restricțiile privind transportul cu avionul al accesoriilor pentru fumat variază în funcție de destinație, companie aerienă și chiar de țara de origine. Prin urmare, este important să te informezi în prealabil cât mai bine cu privire la regulile valabile în cazul zborului tău.
 

3. Țigări în bagajul de mână - diferențe între transportul țigărilor în bagajul de mână și cel de cală

 
Dacă ești interesat să știi câte țigări ai voie să iei în avion, trebuie să știi că răspunsul poate varia în funcție de bagajul în care vrei să transporți țigările. Limita de țigări în avion este una care variază ușor, în funcție de țară sau de compania aeriană, însă există diferențe generale între transportul de țigări în avion în bagajul de mână și transportul de țigări din bagajul de cală.
 
Pot lua țigări în bagajul de mână?
 
Atunci când vine vorba despre bagajul de mână, majoritatea companiilor aeriene permit transportul țigărilor, dar în cantități limitate. De regulă, este permis accesul cu un cartuș de țigări sau cu un pachet desigilat în bagajul de mână. Pot exista restricții suplimentare, precum păstrarea țigărilor în ambalajul original sau într-un recipient sigilat.
 
persoana pregatind bagajul de calatorie pentru zbor
 
Ai voie cu țigări în bagajul de cală?
 
În ceea ce privește bagajul de cală, regulile sunt mai permisive în ceea ce privește cantitatea de țigări care poate fi transportată. De regulă, călătorii pot transporta mai multe pachete de țigări în bagajul de cală, dar există totuși limite care pot fi impuse de autorități și companiile aeriene.
 
În cazul României, reglementările vamale permit călătorilor cu vârsta de peste 18 ani să transporte maximum 800 de țigări fără a plăti taxe vamale suplimentare. Asta înseamnă 40 de pachete. Deci, dacă te întrebi cu câte cartușe de țigări ai voie în bagajul de cală, răspunsul este de patru cartușe obișnuite de țigări, care conțin 10 pachete.
 
Regulile valabile la nivelul Uniunii Europene
 
Site-ul oficial al UE informează că turiștii pot transporta o cantitate nelimitată de țigări, între două țări membre ale comunității. Totuși, este important ca țigările să fie transportate în scop personal, nu în scopuri comerciale. Taxele obligatorii sunt incluse în prețul plătit atunci când cumperi țigările din țara în care achiziționezi produsele.
 
Singurele restricții pe care trebuie să le iei în calcul sunt cele referitoare la greutatea bagajului de mână și a celui de cală, stabilite prin regulamentul companiilor aeriene. Totuși, țările din UE pot să stabilească prin inițiativă proprie limita maximă pentru cantitățile de tutun care pot fi introduse pe suprafața lor. Ele trebuie să respecte limite maxime de cel puțin:
 
 
pipa pentru fumat tutun
 
Dacă transporți o cantitate mare de țigări, autoritățile vamale din țările UE ar putea să verifice dacă ai o întreprindere comercială sau lucrezi pentru o astfel de firmă. De asemenea, pot fi verificate ambalajul produselor și cantitatea totală. Este de preferat să ai la tine mereu bonul fiscal eliberat de magazinul de unde ai cumpărat țigările sau produsele din tutun.
 
Pe lângă țara de origine, foarte importantă este și țara de destinație. Asta deoarece nu doar transportul aerian al țigărilor este o potențială provocare, ci și fumatul lor la destinație. Există țări în care fumatul este interzis și în care este de preferat să eviți să ajungi cu astfel de produse, pentru a nu avea probleme.
 
Un exemplu este cazul Thailandei, dar și țări în care acesta este strict reglementat, precum Marea Britanie, Suedia, Norvegia, Mexic, Costa Rica, Statele Unite ale Americii sau Canada. Trebuie să te documentezi foarte bine cu privire la condițiile în care poți fuma, înainte de a decide cantitatea de țigări pe care să o iei cu tine în călătorie.
 

4. Ai voie cu țigări în avion? - cum se transportă corect țigara electronică cu avionul

 
Un caz aparte este reprezentat de țigările electronice și de transportul de lichide pentru țigara electronică. Transportul corect al unei țigări electronice sau al unui dispozitiv de vaping, în avion, implică respectarea unor norme și precauții specifice. Pentru început, trebuie să știi că ai voie cu țigări electronice în avion.
 
Mulți călători se întreabă dacă ar trebui să transporte țigara electronică în bagajul de mână sau dacă să ia țigara electronică pe avion doar în bagajul de cală. În general, recomandarea este de a transporta dispozitivele de acest fel în bagajul de mână, pentru că lichidul pentru vaping este considerat lichid restricționat și trebuie depozitat conform regulilor specifice acestora.
 
Dacă păstrezi țigara electronică în bagajul de mână, accesul la dispozitiv este mai rapid, în cazul în care este necesară prezentarea sa la controlul de securitate. Totodată, poți supraveghea mai bine țigara pe parcursul călătoriei, pentru a te asigura că aceasta este închisă.
 
Poți lua țigări în avion - pregătirea țigării electronice
 
Atunci când pregătești țigara electronică pentru transportul pe avion este important să te asiguri că dispozitivul este închis și oprit, pentru a preveni declanșarea accidentală a acestuia pe parcursul zborului. Trebuie să te informezi despre unde ai voie să fumezi țigara electronică în țara de destinație, dar și care sunt regulile din aeroport pentru țigări electronice. De regulă, aceste dispozitive sunt supuse acelorași restricții precum țigările clasice.
 
zona de asteptare in aeroport
 
Alt lucru de care trebuie să te asiguri când pregătești țigara electronică pentru zbor este că aceasta este golită de lichidul excesiv din atomizor și că este încărcată. Depozitează dispozitivul într-o husă sau o cutie de protecție, pentru a-l feri de daune și deteriorări pe parcursul manipulării bagajului.
 
În privința lichidului pentru vaping, principala restricție strictă este cea referitoare la cantitatea care poate fi transportată în avion. Majoritatea companiilor aeriene și autorităților aeroportuare limitează transportul lichidului pentru vaping la recipiente cu o capacitate de cel mult 100 ml fiecare.
 
Recipientele trebuie să fie depozitate într-un sac transparent, cu sistem de închidere etanșă, conform regulilor pentru lichidele restricționate în bagajul de mână. Asigură-te că nu iei lichidul de vaping în recipiente mai mari de 100 ml, pentru că riști ca acesta să fie oprit la controlul de securitate de la aeroport.
 
Pe Tuburiaparate.ro poți găsi țigări, accesorii pentru fumat și alte produse care te pot ajuta să-ți satisfaci plăcerea de a fuma în cele mai bune condiții. Alege-ți favoritele, comandă-le online și, dacă vrei să călătorești, asigură-te că respecți regulile aflate în vigoare.
 
magazine din aeroport
 
În concluzie, acestea sunt cele mai importante reguli la aeroport pentru țigări de care trebuie să ții cont atunci când călătorești pe cale aeriană. Se pot transport țigări în bagajul de mână și sunt diverse tipuri de țigări permise în avion, însă este necesar să ții cont de regulile generale, dar și de cele specifice ale companiei cu care călătorești și țărilor de origine și de destinație.
 
Surse foto: unsplash.com