Tipuri de țigări, recomandări pentru cunoscători și novici - care sunt cele mai avansate de pe piață?

Adaugat de grigore 16.08.2024 0 Comentariu Stiri si noutati,
femeie care fumeaza o tigara la masa
 
În societatea de astăzi, tipurile de țigări au devenit produse deosebit de complexe, oferind numeroase opțiuni unei marje diversificate de consumatori. De la variantele de țigări clasice cu filtru și până la cele electronice, fiecare dintre acestea dăruiește o experiență unică, dar mai ales personalizată în funcție de stilul de viață al fumătorului. Cu toate că țigările tradiționale au un farmec aparte, care trimite cu gândul la eleganța de altădată, în prezent, e-țigările au câștigat popularitate ca alternativă modernă.
 
Cuprins:
 
1. Tipuri de țigări - top 10 cele mai populare opțiuni pentru începători sau fumători pasionați
2. Tipuri de țigări electronice de ultimă generație - o privire asupra celor mai moderne dispozitive
3. Tipuri de țigări - 4 inovații marcante pentru industria fumatului
 

1. Tipuri de țigări - top 10 cele mai populare opțiuni pentru începători sau fumători pasionați

 
Dacă ești începător în domeniul fumatului sau doar pasionat de noi experiențe, atunci acest articol este pentru tine. Descoperă în detaliu diferențele și caracteristicile tuturor tipurilor de țigări pentru alegeri conștiente care să țină ritmul cu preferințele personale.
 
  • Țigările clasice (king size)

    Tipurile de țigări normale cu filtru sunt o combinație interesantă de tutun și tehnologie de filtrare. Aceste categorii de țigări au o dimensiune standard de 84 mm cu un filtru de acetat de celuloză, care reține parțial nicotina și gudronul. De asemenea, hârtia de rulat are rolul de a înveli tutunul și de a asigura o ardere controlată și uniformă. Așadar, aceste tipuri de produse sunt concepute pentru amatorii de țigări clasice.
 
  • Țigări slim și super-slim

    Tipurile de țigări subțiri sunt preferate în mod deosebit de femei, grație aspectului discret care emană o notă de eleganță. De asemenea, lista calităților este completată și de faptul că acestea conțin un nivel scăzut de nicotină și gudron, deoarece cantitatea de tutun este semnificativ redusă comparativ cu variantele clasice. Aceste tipuri de țigări sunt concepute dintr-o hârtie de rulat adaptată pentru încapsularea tutunului într-o formă cât mai delicată. Unele produse pot conține filtru cu rol de reducere a inhalării de particule.
 
  • Țigări 100s și 120s

    Aspectul caracteristic este mult mai extins decât în cazul țigărilor normale, măsurând 100 mm, respectiv 120 mm în lungime. Așadar, tocmai datorită acestui design sofisticat, aceste tipuri de țigări oferă o experiență de fumat elegantă și, mai ales, prelungită. Deși dimensiunea lor reprezintă unul dintre avantajele care le diferențiază de țigările obișnuite, compoziția lor păstrează structura de bază a produselor tradiționale de fumat. Lungimea acestora influențează cantitatea și proporția tutunului utilizat.
 
  • Țigări electronice

    Acestea conțin un lichid, care ulterior este vaporizat și inhalat. Categoria dedicată gamei de țigări electronice este promovată drept o alternativă mai puțin nocivă față de variantele tradiționale. De asemenea, aceste tipuri de țigări sunt permanent îmbunătățite cu arome diversificate, motiv pentru care sunt tot mai mult căutate de către consumatorii tineri sau de către cei care preferă o opțiune mai ușoară pentru fumat.
 
  • Țigările electronice sau e-țigările sunt compuse din următoarele elemente:

    - o baterie reîncărcabilă pentru alimentarea dispozitivului;
    - cartuș pentru e-lichid. Acesta la rândul său conține propilenglicol și glicerină vegetală, elemente care duc la formarea vaporilor și care activează aromele;
    - atomizor care încălzește lichidul și îl transformă în vapori.
 
  • Țigări de foi

    Aceste tipuri de țigări sunt un hibrid între trabucuri și țigările normale, iar ritmul lor de ardere este unul lent. Pot fi recunoscute după aspectul lor mai lung și mai robust comparativ cu țigara normală. De asemenea, acestea sunt mai mici decât trabucurile. Selecțiile de țigări de foi pot fi disponibile în variante aromate, ceea ce a atras atenția celor care apreciază experiențele complexe și intense. Tipurile de țigări de foi sunt compuse din foi de tutun pentru învelitoare, precum și din tutun trecut printr-un proces de fermentare și uscare. Scopul acestui procedeu este de a reduce nivelul de nicotină și de a stimula aromele.
 
  • Trabucuri

    Tipurile de țigări din această categorie sunt rulate manual în foi de tutun fermentat și uscat. Foile sunt selectate cu atenție deosebită, apoi fermentate pentru a elimina umiditatea și pentru a amplifica aromele. Trabucurile sunt asociate unei experiențe de fumat premium. Conținutul selecției de trabucuri este creat cu ajutorul unei combinații din soiuri diferite de frunze de tutun, care sunt rulate cu meticulozitate pentru a oferi o ardere controlată și un design uniform.
 
  • Țigări rulate sau injectate (RYO și MYO)

    În cazul produselor care fac parte din această categorie, fumătorii folosesc hârtie de rulat simplă sau aromată de țigară, filtre de țigări, tuburi de țigări și tutun pentru a-și personaliza țigările în funcție de preferințe. De asemenea, această variantă a fumatului asigură controlul consumatorului asupra cantității optime de tutun pe care dorește să o consume la fiecare țigară. Realizarea lor presupune distribuirea tutunului pe foiță, adaugarea filtrului și apoi rularea manuală cu hârtia aleasă sau injectarea tutunului în tuburile de tigări alese cu un aparat de injectat
 
  • Țigările aromate

    Produsele de fumat aromate se află de asemenea pe lista tipurilor de țigări preferate de către începători, precum și de cei care încă întâmpină probleme cu inhalarea fumului. Aceste variante oferă o experiență a fumatului aparte, prin asocierea cu diverse arome răcoritoare, dulci sau condimentate. Tipurile aromate de țigări conțin arome naturale sau artificiale, adăugate în diverse concentrații pentru ca produsele să mulțumească un spectru cât mai generos de consumatori.
 

2. Tipuri de țigări electronice de ultimă generație - o privire asupra celor mai moderne dispozitive

 

barbat care fumeaza tigara electronica
 
Pe piață actuală există câteva tipuri de țigări electronice, dotate cu caracteristici individuale, care conferă unicitate modului de funcționare.
 
  • Mini narghilele de unica folosință

    Acestea sunt cele mai mici tipuri de țigări electronice de pe piață. De asemenea, un alt aspect remarcabil la acestea este reprezentat de designul ușor de manevrat și folosit. Consumatorii recent inițiați în arta fumatului tind să rezoneze mai mult cu țigările electronice de acest tip, comparativ cu alternativele standard, datorită utilizării lor facile. Aceste dispozitive nu necesită butoane sau reglaje complexe. Sunt compuse dintr-o baterie și un cartuș sau o capsulă cu lichid de nicotină.
 
  • Pod Systems

    Tipurile acestea de țigări electronice sunt similare cu categoria anterioară prin structura lor formată din cartușe sau capsule (,,pods”) cu lichid de nicotină. Nu necesită reglaje complicate sau proceduri de întreținere. Avantajul suplimentar pe care îl oferă aceste dispozitive este reprezentat de ușurința cu care pot fi înlocuite capsulele, ceea ce facilitează enorm experiența fumatului, mai ales în cazul fumătorilor proaspăt inițiați.
 
  • Vape Pens

    Tipurile de țigări electronice disponibile în această variantă sunt mai mari decât cele precedente. Cu toate acestea, dispozitivele de acest fel sunt portabile și ergonomice. De asemenea, ele asigură utilizatorului un control îmbunătățit asupra vape-ului. Structura lor este formată dintr-o baterie cu numeroase opțiuni, alături de un rezervor pentru lichid. De asemenea, autonomia bateriei și controlul extins asupra experienței fumatului sunt alte atuuri caracteristice acestor tipuri de țigări electronice.
 
  • Mods

    Acestea sunt cele mai mari și mai avansate tipuri de țigări electronice de pe piață. Dispozitivele Mods permit un control semnificativ asupra experienței fumatului, fiind dotate cu opțiuni de reglare a puterii, fluxului de aer și a temperaturii. Sunt ideale pentru cunoscători și pentru consumatorii care doresc alternative performante care să dinamizeze experiența de vaping. Acestea necesită proceduri de întreținere regulată, cunoștințe despre siguranța bateriilor, dar cu toate acestea, pot oferi opțiuni interesante de personalizare.

Așadar, alegerea produselor destinate vapingului trebuie să fie influențată de preferințele consumatorilor în ceea ce privește gradul de personalizare dorit, mărimea și funcționalitățile necesare. Pentru cei care au curiozitatea să încerce senzația fumatului electronic, Pod Systems și Mini narghilelele sunt variantele perfecte, grație simplității specifice.

 

3. Tipuri de țigări - 4 inovații marcante pentru industria fumatului

 

femeie care fumeaza o tigara
 
În industria tutunului și a tipurilor de țigări au fost lansate câteva inovații interesante pe care orice consumator trebuie să le descopere. Care sunt acestea?
 
  • Țigările electronice Pod System cu săruri de nicotină

    ​Sărurile de nicotină oferă o senzație similară cu cea a fumatului tradițional, ceea ce transformă aceste dispozitive de vaping într-o opțiune interesantă pentru amatorii fumatului clasic.
 
  • Optimizarea materialelor de vaping

    Prin îmbunătățirea calității materialelor din care sunt fabricate rezervoarele, rezistențele și alte componente regăsite în țigările electronice de tipuri diferite, consumatorii se bucură de o aromă intensificată, precum și de produse longevive. Aceste inovații sunt menite să prelungească durata de viață a țigărilor electronice, prevenind scurgerile și deteriorările.
 
  • Modernizarea sistemelor de siguranță

    Producătorii sunt tot mai mult preocupați de sistemele de siguranță și protecție care se regăsesc în designul tipurilor de țigări pentru vaping. Astfel se urmărește prevenirea incidentelor asociate supraîncălzirii, suprasarcinii sau a scurtcircuitelor. În acest fel, li se asigură consumatorilor o experiență mai sigură atunci când utilizează e-țigările.
 
  • Diversitate în arome și nicotină

    La ora actuală există pe piață o gamă generoasă de arome și opțiuni cu niveluri diferite de nicotină, astfel încât să fie acoperite toate exigențele consumatorilor în materie de fumat.
 
Așadar, industria tutunului se află într-o permanentă evoluție, datorită acelor inovații care au fost implementate cu scopul de a se adapta consumatorilor, indiferent dacă sunt experimentați sau novici în utilizarea produselor din tutun. Scopul fiecărei realizări remarcabile reflectă dorința industriei de a pune permanent la dispoziția utilizatorilor numeroase opțiuni care să țină pasul cu cerințele societății moderne.
 
De asemenea, progresele tehnologice au făcut posibilă dezvoltarea dispozitivelor electronice pentru fumat, precum și a soluțiilor alternative, care au captat tot mai mult interesul fumătorilor preocupați de o experiență a fumatului cât mai dinamică. Produsele de ultimă generație impresionează printr-o estetică deosebită, care simplifică utilizarea acestora și care în plus, îmbunătățesc imaginea fumătorului, datorită designului discret, compact și portabil.
 
Surse foto: pexels.com